Werkgroep Lerende zorgcultuur 2022 van start
Van juni 2020 tot oktober 2021 heeft een werkgroep Lerende Zorgcultuur onderzoek gedaan naar het leren binnen organisaties. Na een succesvolle presentatie willen ze in 2022 verdergaan.
Triage
Triage in de ouderenzorg is essentieel voor het bepalen van de aard en urgentie van hulpvragen. Groningen implementeert een efficiënt triageproces om bestaande deskundigheden optimaal te benutten.
Daar zit muziek in
Op 26 oktober vond een feestelijke bijeenkomst plaats in Hoogkerk met als thema “Daar zit muziek in!” waarbij bijna 50 gasten aanwezig waren om te praten over leren in de zorg, cultuur en samenwerking.
Zorg en onderwijs in de regio
Zorggroep Meander en ZINN bundelen krachten met zorg- en onderwijsorganisaties om de beste zorg mogelijk te maken, met focus op zorgtechnologie. Kennis en ervaring worden gedeeld in gezamenlijke pilots.
Samenwerken aan zorgtechnologie in de regio Groningen
Op 14 juni 2021 besprak het project Versterken inzet Zorgtechnologie activiteiten, toekomstige wensen en benodigde stappen voor verdere samenwerking.
Tweespraak
Zorggroep Meander biedt diverse vormen van ouderenzorg in Oost-Groningen. Digicoaches worden ingezet om medewerkers te ondersteunen bij het ontwikkelen van digitale vaardigheden. Martijn en Nicole delen hun ervaringen als digicoach.
Nieuw: Inspirerend e-magazine Digivaardig in zorg en welzijn in Noord-Nederland
Het digitale magazine ‘Digivaardig in zorg en welzijn in Noord-Nederland’ biedt verhalen, tips en inspiratie om zorg- en welzijnsprofessionals digitaal vaardig te maken.
Project Zorgtechnologie
De verpleeghuizen in Noord-Nederland zetten alles op alles om de zorg te kunnen blijven leveren tijdens de coronapandemie, waarbij de focus ligt op continuïteit en persoonlijke aandacht voor cliënten.
Technologie in de verpleeghuiszorg
Vilans en Waardigheid en trots op locatie hebben een inspirerende publicatie uitgebracht over technologie-innovaties in de verpleeghuiszorg.
Project Zorgtechnologie
Digitale technologie is essentieel in de moderne zorg. Het gebruik ervan verbetert de efficiëntie, kwaliteit en regie voor cliënten, en biedt mogelijkheden voor zorg op afstand. Innovatie is nu urgenter dan ooit door de coronapandemie.
Nieuwe wegen vinden om te blijven leren van elkaar
Door de beperkingen van fysieke ontmoetingen als gevolg van COVID-19, worden digitale vormen, zoals de Leren is Altijd Academie-groepen, gebruikt voor ervaringsuitwisseling en leren.