Goed voorbeeld doet goed volgen
Leren is Altijd is één van de actielijnen in het convenant Thuis in het Verpleeghuis. We gaan in gesprek met praktijkondersteuners over uitdagingen en voortzetting van deze actielijn.
Leren met beelden
In de zorg wordt vaak mondeling en schriftelijk gecommuniceerd, maar bij complexe onderwerpen schieten woorden tekort. Het programma Leren is altijd daagt functionarissen uit om zakelijk tekenen te gebruiken om complexe zaken eenvoudig te verbeelden en tot de kern te komen, met succes.
Geen rupsen verbeteren, maar vlinders bevrijden
Leren is Altijd is één van de actielijnen in het convenant Thuis in het Verpleeghuis. We gaan in gesprek met directeuren en bestuurders om te kijken wat deze actielijn tot nu toe heeft opgeleverd en hoe zij een eventuele voortzetting zien.
Overal zijn leermomenten
Malena Sipsma, Danitsja Mulder en Rennie Jansen delen ervaringen met hybride leren in het leerlandschap. Malena hoopt binnenkort haar diploma Helpende + te behalen.
Informeel leren in het Leernetwerk ‘informeel leren in de zorg’
De ingrijpende ontwikkelingen in de samenleving roepen vragen op over wendbaarheid, duurzame inzetbaarheid en nieuwe leermogelijkheden.
Noordelijke zorgorganisaties leiden samen GZ-psychologen op
In Groningen en Drenthe hebben zorgorganisaties een samenwerkingsovereenkomst ondertekend om masterstudenten Psychologie gezamenlijk op te leiden tot GZ-psycholoog.
De verpleegkundige die klaar is voor de toekomst
Ontwikkelingen vragen om professionals die blijven leren. Werkgevers zoeken specifieke competenties, los van diplomagerichte opleidingen. Flexibel onderwijs en afstemming met arbeidsmarkt zijn essentieel.
Verkort en flexibel opleiden maakt mbo-verpleegkundige aantrekkelijker
Volwassenen kunnen in drie jaar omscholen tot verpleegkundige via het BBL-traject bij Drenthe College. Het werkveld is betrokken bij de ontwikkeling en invulling van het onderwijsprogramma.
Hoe staat het met het Project Versterken inzet zorgtechnologie?
Het project Versterken inzet zorgtechnologie faciliteert en bevordert de implementatie van diverse zorgtechnologieën. Dit artikel geeft een update van de activiteiten en de impact van het project.
DiVa op de kaart bij Westerholm en Noorderzorg
Westerholm en Noorderzorg zijn samen met vier andere ouderenzorgorganisaties gestart met de werkgroep Digitale Vaardigheden. Na een jaar kijken ze terug op hun ervaringen.
Een Wolk van techniek
Sinds oktober 2021 implementeren we binnen Woonlandschap de Leyhoeve Groningen de Wolk heupairbag. We hebben 5 bewoners geselecteerd op basis van inclusie- en exclusiecriteria, zoals valgevaar, mobiliteit en bereidheid om de Wolk te dragen.
Technologische ontwikkelingen met elkaar verbonden
De Technologie & Zorg Academie Groningen biedt een scala aan technologische hulpmiddelen voor ouderen om zelfstandig te leven. Het is tevens een platform voor opleiding, inspiratie en onderzoek.
Techniek stimuleert
Ria Nijnuis, locatiemanager van zorgcentrum Winkheem in Winsum, start binnenkort een proef met een zorgrobot. Deze proef onderzoekt het effect op de kwaliteit van leven, eenzaamheid en zorgverlening van bewoners.
Krapte biedt kansen
Floor Nakken, adviseur Werving & Selectie bij ZINN Haren, en Nicole Doornbos, HR-manager bij woonzorgcentrum Het Hooge Heem Grootegast, zien krapte op de arbeidsmarkt als een kans voor creativiteit en flexibiliteit in de zorgsector.
Serieus?
Vijf ouderenzorgorganisaties speelden de Serious Game ‘Samen Voor Duurzame Zorg’, waarbij ze complexe keuzes in de ouderenzorg bespraken en verschillende inzichten naar voren kwamen.