Grensverleggend zorgen heeft een nieuwe Programmaleider 1

Door Herre van Kaam

Mijn naam is Herre van Kaam. Ik werk als organisatieadviseur voor zorgaanbieders in de ouderenzorg, ziekenhuiszorg en eerste lijn. Sinds kort ook als Programmaleider Grensverleggend zorgen; opvolger van Sjoukje Niehof.

Achtergrond?
Ik heb in Delft technische bestuurskunde gestudeerd. Tijdens de studie startte ik met twee vrienden een eigen bedrijf dat zich specialiseerde in advies om bedrijfsprocessen te verbeteren, met inzet van moderne techniek. Op een gegeven moment bracht dit ons in de gezondheidszorg en ik ben daarna nooit meer weggegaan uit de zorg. Het trekt me dat het werk in de zorg ertoe doet en tegelijk zijn vraagstukken in de zorg zo nu en dan taai en niet eenvoudig op te lossen.

Thuis?
Ik woon samen met Emmylou en mijn twee kinderen. Nu ben ik part-time thuisonderwijzer, vanaf volgende week weer fulltime aan het werk als organisatieadviseur.

Wat ik leuk vind?
Ik kan overal energie van krijgen, ik vind heel veel dingen leuk. Vooral om te werken met mensen die direct betrokken zijn bij het vraagstuk en om samen tot een oplossing te komen die beklijft. Het liefst op een plezierige en creatieve manier. 

In 3 woorden? 
Heel eerlijk? I’m a rebel.

Volgende keer?
De volgende keer vertel ik je graag meer over het programma Grensverleggend zorgen!