Aan het woord: Nada Alilovic 1
Aan het woord: Nada Alilovic 2

Het is aan jou…
Ongeveer twee jaar geleden heb ik kennis mogen maken met BCM Zorg en Dienstverlening. Ik ben als stagiaire gestart voor mijn verkorte opleiding Verzorgende IG die ik volgde bij  NHA beroepsopleidingen (= thuisstudie). Het was een uitdaging om een goede stageplek te vinden, omdat zorginstellingen niet zo bekend zijn met stages die passen bij een thuisstudie. Gelukkig heeft BCM mij de kans geboden en die heb ik met beide handen aangegrepen.

Dit was een spannende stap, omdat het mijn eerste opleiding in Nederland zou zijn. Wat stond mij te wachten? Het eerste gesprek met mijn praktijkopleider is mij altijd bijgebleven. Zij zei: ‘Nada, het is aan jou. Je collega’s,  de werkbegeleider en ik zullen je graag  bijstaan, maar er is niemand die je bij de hand neemt. Jij bent verantwoordelijk voor je eigen leerproces.‘ Vanaf dag één heb ik dit advies opgevolgd.

In de praktijk heb ik moeten leren omgaan met gebeurtenissen. Ik leerde zorgprotocollen te volgen, maar zeker ook hoe ik kon omgaan met mijn  gevoel. Het toepassen van beide is vooral in het begin een uitdaging, maar de combinatie van goede begeleiding en de sfeer in het team, dat mij met open armen ontving, heeft ervoor gezorgd dat ik mij heb kunnen ontwikkelen tot een ervaren zorgprofessional.

Na mijn opleiding ben ik blijven werken bij BCM thuiszorg. Het werk doe ik elke dag met plezier. Een jaar later ging het bij mij toch kriebelen. Ik voelde behoefte aan meer de verdieping. In september dit jaar ben ik gestart met de opleiding tot verpleegkundige. Opnieuw geldt het is aan jou… Er zijn veel mensen die me willen helpen en adviseren, maar de verantwoordelijkheid voor mijn leerweg ligt voluit bij mij!