Aan het woord: Jeffrey Botter 1

Aan het woord: Jeffrey Botter

Aan het woord: Jeffrey Botter 2

Waarom heb ik voor de zorg gekozen?
Mijn naam is Jeffrey Botter, sinds begin januari ben ik werkzaam bij het Hooge Heem als leerling verzorgende IG/Maatschappelijke zorg (BBL). Toen ik vorig jaar wegens reorganisatie zonder werk kwam te zitten, ben ik gaan nadenken over wat ik nu echt wilde gaan doen. Altijd leek de zorg mij erg leuk, maar doordat ik met mezelf in de knoop zat door mijn geaardheid heb ik nooit deze keuze durven maken. Een paar jaar later toen mijn oma op sterven lag, sprak ik nog met haar. Zij heeft mij altijd gezegd dat ik dit werk moest gaan doen. Ik beloofde haar om stappen te zullen zetten.  Toen kreeg ik de geweldige kans om binnen Het Hooge Heem aan de slag te gaan. Ik besloot: nu ga ik het doen. Ik ben nog geen één keer met tegenzin naar mijn werk gegaan en dat zegt genoeg.

Ik herinner mij nog hoe ik vlak voordat de sollicitatierondes begonnen werd geraakt. Tijdens een festival in Grootegast namen de (nu) collega’s van Het Hooge Heem de bewoners mee naar het plein waar zanger Jannes optrad. Één mevrouw sprak mij erg aan, omdat zij zo zichtbaar aan het genieten was van dit moment. Ik kon alléén maar denken: dit is waarom ik in de zorg wil werken. Mensen laten genieten van de kleine dingen in het leven. Deze mevrouw had een week voor dat dit festival zou plaatsvinden al haar kleren klaargelegd die ze graag wilde dragen om naar Jannes te gaan. En als we nu bij haar zijn en we beginnen over Jannes, vertelt ze altijd weer honderduit dat ze daar is geweest.  Mevrouw dementeert, maar houdt aan deze gebeurtenis een bijzonder sterke herinnering. De vreugde van cliënten maakt ons werk geweldig en daarom weet ik zeker dat ik dit de rest van mijn leven wil blijven doen.


Aan het woord: Jeffrey Botter 3

Projectgroep Leren is altijd


Reacties zijn welkom.

5 Reacties
 • Projectgroep Leren is altijd

  Tamara De Vries-Dijkstra

  8 november 2019 at 18:31

  SUPER!!

  • Projectgroep Leren is altijd

   Rainaldo

   8 november 2019 at 22:42

   Mooi jeffrey Groetjes je broertje Rainaldo

 • Projectgroep Leren is altijd

  Janet IJdema

  10 november 2019 at 10:46

  Prachtig verwoord. Ik weet zeker dat deze functie je past als een jas. Je bent er bij uitstek geschikt voor. Ik wens je heel veel succes.
  Groetjes Janet

 • Projectgroep Leren is altijd

  Tjitske Hiemstra

  10 november 2019 at 12:17

  Dit is echt jou passie. Geniet ervan echt dankbaar werk.?

 • Projectgroep Leren is altijd

  R.Botter

  15 november 2019 at 01:28

  Jeffrey Oma en Opa Botter zijn trots op jou en het werk in de Zorg is je op het lijf geschreven en we wensen jou voor de toekomst het allerbeste met je collega’s in Verzorgingshuis Hooge Heem in Grootegast.

Reactie toevoegen
Naam*
E-mailadres*
Website

Verder